TEDAVİLER

Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı: Uzmanlık alanında diş dokularında gelişimsel ya da kazanılmış rahatsızlıklar sebebiyle ortaya çıkan yapı bozukluklarını teşhis eder, operatif uygulamalarla, bu hastalıkları tedavi ederek dişlerin kaybolan anatomi, fonksiyon ve estetiğinin yeniden kazandırılması hedefleridir. Ana bilim dalımız çürük bilimi, koruyucu diş hekimliği, operatif ya da restoratif diş hekimliği ve estetik diş hekimliği alanlarında çalışmalarda bulunmaktadır.

Kliniğimizde yetişkin hastalarda çürük ya da herhangi bir sebeple madde kaybı olan dişlerdeki rahatsızlıkların giderilmesi, dişlerin doku ve şekil anomalilerinin tedavisi, fonksiyonla beraber estetiğin geri kazanılması için dolgu, inley ve onley restorasyonlar, lamina vener restorasyonlar, fiber post/kor işlemleri güncel bilgi ve teknolojiler kullanılarak, alanlarında uzman hekimlerimiz tarafından uygulanmaktadır. Bunlara ek olarak da koruyucu diş hekimliği çerçevesinde; çürük risk tayini ve önlenmesine yönelik uygulamalarla diş hassasiyetinin ve ağız kokusunun giderilmesine yönelik işlemler uygulayarak, hizmet verilmektedir.

Diş renklenmelerinin tedavisi için estetik diş hekimliği alanında renklenen canlı ya da cansız dişlerde ev tipi veya ofis tipi diş beyazlatma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Gülme hattının analizi ve düzenlenmesine yönelik hastalarımıza daha estetik ve sağlıklı bir gülüş kazandırmak için restoratif işlemler yapılmaktadır.

İçindekiler

Diş Çürüğü Nedir?

Diş çürüğü, bulaşıcı bir hastalıktır; karbonhidrat içeren besinlerin alımından sonra, diş yüzeylerinin yeterince temizlenememesi ve bakterilerin ürettiği asidik yan ürünler sebebiyle dişlerde sert doku (madde) kaybına yol açar.

Diş Çürüğünü Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

  • Diş çürümesine neden olan şekerli, yapışkan yiyecek ve içeceklerin tüketilmesine dikkat edilmesi
  • Dişlerin günde 2 defa etkin olarak fırçalanması
  • Diş ipi kullanılması
  • Yılda 2 kere düzenli olarak diş hekimi kontrolüne gidilmesi gerekmektedir.

Diş Çürüğünüzün Olup Olmadığını Nasıl Anlayabiliriz?

Diş çürüğünü, dişler üzerinde görülen renk değişimleri, bütünlüğünde bozulmalar gösterebilir; bunun yanında ağız kokusu, dişlerde soğuk ve tatlı yiyecek- içecekler sebebiyle duyulan hassasiyetin, çürük belirtisi olma ihtimali vardır.

Diş Çürüğü Tedavisi

Dişin bütünlüğü çürüyen diş dokuları temizlenerek, yerinin dolgu materyalleriyle doldurulmasıyla sağlanır; dolgu materyalleri; kompozit, kompomer, cam iyonomer, amalgam ya da seramik esaslı olmak üzere doktorunuzun önerdiği değişik materyallerdir.

Diş Beyazlatma Nedir?

Bazı gerekçelerle renkleşmiş dişlere kimyasal ajanlar uygulanmasıyla dişlerin renginin açılmasına beyazlatma işlemi denilmektedir; diş renginin açılması için estetik amaçla yapılan beyazlatma, diğer alternatiflere kıyasla en koruyucu tekniktir, dişin bütünlüğü uygulama sırasında bozulmaz, diş beyazlatma işlemiyle diş renginin birkaç ton kadar açılması mümkündür.

Diş Renklenmelerinin Nedenleri Nelerdir?

  • Dişlerdeki gelişim bozuklukları
  • Dişlerde gelişen herhangi bir yaralanma
  • Renklendirici içeren yiyecek ve içecekler (çay, kahve, vişne suyu, kırmızı şarap vb.)
  • Sigara gibi tütün maddeleri
  • Yaşlanma
  • Hastalıklar
  • İlaçlar, boyar madde içeren gargaralar

Dişlerin Beyazlatılması Öncesinde Gerekenler Nelerdir?

Beyazlama işlemi gerçekleştirilecek kişinin ağız hijyeninin ideal olması; diş yüzeylerinde leke ve diş taşı oluşumunun bulunmaması gerekmektedir. Uygulama öncesi beyazlatılacak dişler muayene edilmesi ve diş taşı temizliği ile dolgu gibi tedavilerin yapılması gerekir.

Dişlerin Beyazlatılması için Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Diş beyazlatmada “Ofis Tipi ve Ev Tipi” beyazlatma yöntemleri yapılabilir. Ofis tipi diş beyazlatma, diş hekimince muayenehanede uygulanan (officebleaching) bir işlemdir, diş hekimi gözetiminde yapılır ve dişlerde 1 – 3 seansta hızlı beyazlama gözlemlenir. Ev tipi diş beyazlatma; hasta tarafından evde uygulanan (homebleaching) bir işlemdir; dişlere hastadan alınan ölçülere özel hazırlanan plaklar içerisine beyazlatıcı ajan yerleştirerek, daha uzun sürede dişlerin beyazlatılması gerçekleştirilir; beyazlatıcı ajan 7-15 gün süreyle kullanılır, bazı durumlarda da her iki yöntem birlikte uygulanır.

Lamina Nedir?

Lamina ön bölge dişlerinin dizimi, şekil ve işlevlerinin hafif ya da ileri derecedeki bozukluklarıyla iç kaynaklı diş renklenmelerinin düzeltilmesi için ince tabaka biçiminde diş renginde bir materyalden uygulanan restorasyonlardır. Uzun ömürlü lamina restorasyonları sayesinde güzel bir gülümseme için ağız dokularıyla uyumlu, dayanıklı, ön dişlerin estetik düzenlenmesi yapılır.

Lamina Nasıl Yapılır?

Dişlerin belli oranda pürüzlendirilmesi ya da ön yüzeylerinden kullanılacak materyale yer açmak için diş dokusu kaldırılarak, yerine porselen veya kompozit materyallerden oluşturulmuş lamina restorasyonlar, dişler üzerine özel bir yapıştırma işlemiyle yapıştırılır, lamina restorasyonları tercih edilerek kuron kaplamalarına göre daha fazla diş dokusunun korunması sağlanır. Porselen laminaların uygulanamadığı durumlarda ise estetik tam porselen kuronların tercihi olabilir.

Kimler Lamina Restorasyona İhtiyaç Duyar?

  • Ön dişlerinde renklenme problemine sahip olan bireyler
  • Dişlerinde şekil bozukluğu, çapraşıklık bulunan bireyler
  • Birbirinden ayrık dişlere sahip olan bireyler
  • Geniş renklenmiş ve yıpranmış dolgulara sahip olan bireyler
  • Dişleri beyazlatma işlemine yanıt vermeyen bireyler
  • Kırık veya aşınmış dişlere sahip olan bireyler ihtiyaç duymaktadırlar

Lamina Restorasyonlar Yapıştırıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Restorasyonların daha uzun süreli kullanılmasını sağlar iyi bir ağız ve restorasyonların bakımı, doğal dişlerdekinin aynıdır. Lamina restorasyonların hasar görmemesi açısından; kalem ve benzeri sert cisim ve yiyecekleri ısırma, diş gıcırdatma, tırnak yeme alışkanlıklarından uzak durulmalı ve yılda 2 kez de düzenli biçimde diş hekimi kontrolü ihmal edilmemelidir.

SSS

Sıkça sorulan sorular

RivaDent olarak, genel diş sağlığı, estetik diş hekimliği, ortodonti, implant tedavileri, çocuk diş hekimliği ve periodontoloji gibi geniş bir yelpazede hizmet sunmaktayız. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye hizmetler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

RivaDent olarak, genel diş sağlığı, estetik diş hekimliği, ortodonti, implant tedavileri, çocuk diş hekimliği ve periodontoloji gibi geniş bir yelpazede hizmet sunmaktayız. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye hizmetler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Tedaviler

Diğer tedaviler

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi; Çene ve çene eklemi rahatsızlıkları, ağız içi yumuşak dokular ve dişlerin her türlü rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi ile ilgilenen Diş Hekimliği anabilim dalıdır.

Detaylı Bilgi

Protez Diş

Diş protezleri doğal diş yapısı bozulan kişilerin dişlerinin düzeltilmesi ya da farklı sebeplere bağlı olarak eksilen dişlerin tamamlanması için kullanılan yapay dişlerdir.

Detaylı Bilgi

Diş Beyazlatma

Sağlıklı ve beyaz dişler, güzelliğin ve sağlığın simgesi olduğundan; diş beyazlatma çok sık tercih edilen bir yöntem halindedir ve toplumda en dikkat çeken noktalardan biridir ağız ve diş güzelliği

Detaylı Bilgi

Endodonti (Kanal Tedavisi)

Diğer adıyla kanal tedavisi olarak bilinen endodonti, dişin enfekte olması veya önemli oranda çürümesi sebebiyle,

Detaylı Bilgi

Zirkonyum Kaplama

Diş ve diş sağlığı kişilerin en çok dikkat ettikleri konuların başında gelmektedir. Konuşurken ve gülerken daha estetik olması açısından insanlar diş temizliğine ve tedavisine daha fazla özen göstermektedir

Detaylı Bilgi

Periodontoloji

Bu yazımızda “periodontoloji nedir?” sorusuna yanıt arayacağız. Periodontoloji, bilimsel ifadesiyle dişleri çevreleyen dokular yani dişeti ve diş köklerini saran kemiklerde oluşan hastalıklar ve bunların tedavisi ile ilgilenen ana bilim dalıdır

Detaylı Bilgi

Dental İmplant

Dental implant titanyumdan yapılan ve diş köklerini taklit eden vidalardır. Cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilen implant, kron ya da takma dişler gibi yapay dişlere destek sağlar.

Detaylı Bilgi

Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı, diş durumunuzu sanatsal olarak daha estetik ve daha doğal görünüme getirir. Estetik Gülüş Tasarımı:

Detaylı Bilgi

Ortodonti

Ordodonti bilim dalı olarak, çene, diş ve yüz bozukluklarının teşhisi, tedavisi ve önlenmesiyle ilgilenir; küçük çocuklarda çene gelişimine katkıda bulunarak dişlerin doğru pozisyonlarda olmalarına yardım eder

Detaylı Bilgi