TEDAVİLER

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

İçindekiler

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Nedir?

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi; Çene ve çene eklemi rahatsızlıkları, ağız içi yumuşak dokular ve dişlerin her türlü rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi ile ilgilenen Diş Hekimliği anabilim dalıdır.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Tedavi Alanları Nelerdir?

Ağız ve diş sağlığını ilgilendiren medikal ve estetik tedaviler diş ve çene cerrahisi kapsamına girmektedir. Dental İmplant, 20 yaş diş çekimi, çene kırığı tedavisi, çene tümörü, ortodontik ve protez tedavisi öncesi yumuşak dokuların düzeltilmesi, apse ve kistlerin tanı ve tedavisi gibi birçok konu ağız, diş ve cerrahisi kapsamında değerlendirilmektedir.

  • Dental İmplant tedavileri,
  • Dental İmplant tedavisi sırasında sert ve yumuşak doku eksikliğinin cerrahi müdahale ile giderilmesi,
  • 20 yaş dişlerinin (gömülü, sürmüş veya komplike) çekimi,
  • Ağız, çene ve yüz bölgesinde oluşan her türlü enfeksiyonun tanı ve cerrahi tedavisi,
  • Ağız bölgesinde meydana gelen yumuşak doku hastalıklarının tanı ve tedavisi,
  • Çenede oluşan kist ve tümörlerin cerrahi tedavisi,
  • Çene ve yüz bölgesinde oluşan kırıkların tedavisi,
  • Çene ve yüz bölgesinde oluşan ağrı ve rahatsızlıkların cerrahi tedavisi,
  • Tükürük bezi hastalıklarının tanı ve tedavisi,
  • Dudak ve Damak yarıklarının tedavisi
  • Ağız, çene ve yüz bölgesinde oluşan estetik ve fonksiyonel deformasyonların cerrahi tedavisi (Ortognatik Cerrahi)
  • Kanser tedavisinde kullanılan ilaç ve radyoterapiye bağlı çenede oluşan kemik nekrozlarının tedavisi

Dental İmplant Nedir, Nasıl Yapılır?

Dental implant, titanyumdan imal edilmiş vida ya da kök formundaki yapılardır. Çene kemikleri içine yerleştirilen implantlar, çene kemiği ile bütünleşerek kendisinden bir parça olarak kabul etmesi amaçlanır

İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Dental implantın yerleştirilmesi tedavinin ilk aşamasıdır. İkinci aşamada yaklaşık 3-6 ay arası dental implantın kemiğe kaynaması beklenir. Son aşama olarak bir hafta içerisinde implant üzerine diş porselenleri yerleştirilir. Tek diş implantı yapım süresi yaklaşık 10-15 dakikadır.

Bir adet dental implantın yerleştirilme süresi yaklaşık 3-4 dakikadır. Hasta bu süre zarfında anestezi nedeniyle kesinlikle ağrı duymaz ancak 2-3 saat içinde uyuşukluk geçer ve 1-2 gün ağrı kesici kullanımı gerekebilir.

Dental implant cerrahi bir işlemdir. Bu yüzden dental implant çene kemiğine yerleştirilirken kullanılan malzemenin kalitesi, hijyen ve sterilizasyon koşullarının sağlanması önemli bir kriterdir.

Diş Çekimi Nedir?

Diş çekimi dişin çene kemiğinde soket denilen yuvasından uzaklaştırılması işlemidir. Dişler, gelişen teknoloji ve yeni tedavi yöntemleri sayesinde ağızda tutmak ve tedavi etmek hedeflenir.

Gömülü Diş (20 Yaş Dişleri) Nedir?

20 yaş dişlerinin gömülü kalmasının sebebi; genetik olarak çene yapısının küçülmesi ile birlikte bu dişe ihtiyaç kalmamasıdır. Çenede oluşan küçülme ile birlikte 20 yaş dişleri kendine yer bulmakta zorlanır ve diğer dişler gibi çıkamaz. Gömülü dişler çevre dişlere zarar verebilir veya diş etlerinde iltihaplanmaya neden olabilir. Ayrıca 20 yaş dişleri çevre dişlere baskı yapar ve çapraşıklığa neden olur.

SSS

Sıkça sorulan sorular

RivaDent olarak, genel diş sağlığı, estetik diş hekimliği, ortodonti, implant tedavileri, çocuk diş hekimliği ve periodontoloji gibi geniş bir yelpazede hizmet sunmaktayız. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye hizmetler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

RivaDent olarak, genel diş sağlığı, estetik diş hekimliği, ortodonti, implant tedavileri, çocuk diş hekimliği ve periodontoloji gibi geniş bir yelpazede hizmet sunmaktayız. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye hizmetler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Tedaviler

Diğer tedaviler

Protez Diş

Diş protezleri doğal diş yapısı bozulan kişilerin dişlerinin düzeltilmesi ya da farklı sebeplere bağlı olarak eksilen dişlerin tamamlanması için kullanılan yapay dişlerdir.

Detaylı Bilgi

Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı: Uzmanlık alanında diş dokularında gelişimsel ya da kazanılmış rahatsızlıklar sebebiyle ortaya çıkan yapı bozukluklarını teşhis eder,

Detaylı Bilgi

Diş Beyazlatma

Sağlıklı ve beyaz dişler, güzelliğin ve sağlığın simgesi olduğundan; diş beyazlatma çok sık tercih edilen bir yöntem halindedir ve toplumda en dikkat çeken noktalardan biridir ağız ve diş güzelliği

Detaylı Bilgi

Endodonti (Kanal Tedavisi)

Diğer adıyla kanal tedavisi olarak bilinen endodonti, dişin enfekte olması veya önemli oranda çürümesi sebebiyle,

Detaylı Bilgi

Zirkonyum Kaplama

Diş ve diş sağlığı kişilerin en çok dikkat ettikleri konuların başında gelmektedir. Konuşurken ve gülerken daha estetik olması açısından insanlar diş temizliğine ve tedavisine daha fazla özen göstermektedir

Detaylı Bilgi

Periodontoloji

Bu yazımızda “periodontoloji nedir?” sorusuna yanıt arayacağız. Periodontoloji, bilimsel ifadesiyle dişleri çevreleyen dokular yani dişeti ve diş köklerini saran kemiklerde oluşan hastalıklar ve bunların tedavisi ile ilgilenen ana bilim dalıdır

Detaylı Bilgi

Dental İmplant

Dental implant titanyumdan yapılan ve diş köklerini taklit eden vidalardır. Cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilen implant, kron ya da takma dişler gibi yapay dişlere destek sağlar.

Detaylı Bilgi

Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı, diş durumunuzu sanatsal olarak daha estetik ve daha doğal görünüme getirir. Estetik Gülüş Tasarımı:

Detaylı Bilgi

Ortodonti

Ordodonti bilim dalı olarak, çene, diş ve yüz bozukluklarının teşhisi, tedavisi ve önlenmesiyle ilgilenir; küçük çocuklarda çene gelişimine katkıda bulunarak dişlerin doğru pozisyonlarda olmalarına yardım eder

Detaylı Bilgi