TEDAVİLER

Dental İmplant

Dental implant titanyumdan yapılan ve diş köklerini taklit eden vidalardır. Cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilen implant, kron ya da takma dişler gibi yapay dişlere destek sağlar. Dental implantın yerleştirilmesinde en önemli kriterlerden biri çene kemiğidir. Çene kemiğinin yetersiz olduğu durumlarda ek prosedürler uygulanır.

Dental implantlar kişinin çiğneme yeteneğinin ve yüz çene hatlarının eski haline dönmesine yardım eder. İmplant tedavisinin en büyük yararlarından biri de dişlerinize sağlam bir destek oluşturur.

İçindekiler

Dental İmplant Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

Titanyumdan üretilen implantlar, çene kemiği ile bütünleşir. Çene kemiği ile bütünleşmesi sayesinde kaymaz, ses çıkarmaz, sabit köprü ya da protezlerde olduğu gibi kemik hasarına yol açmaz.

  • Çene kemiğinizin gelişimi tamamlandıysa,
  • Tek diş veya daha fazla diş eksikliği varsa,
  • İmplant tedavisi için yeterli çene kemiği dokusu varsa veya kemik ilave tedavisine uygun ise,
  • Kemik iyileşmesine engel olabilecek rahatsızlığınız yoksa,
  • Sağlıklı ağız içi dokularına sahipseniz,
  • Hareketli protez kullanımını tercih etmiyorsanız veya haraketli protezler konuşmanızı engelliyorsa,

diş implantları sizin için uygun olabilir.

Dental İmplant Avantajları ve Riskleri Nelerdir?

Dental implantlar, kişinin yaşam kalitesini ve sağlığını önemli ölçüde iyileştirebilmektedir. Bazen tedavi sürecinde bazı komplikasyonlar yaşanabilir. Bazı komplikasyonlar implant başarısızlığına sebep olur. İmplant gevşekliği veya kaybı başarısız implant tedavisi olarak tanımlanır. Bu durumlarda implant sistemini değiştirmek için başka bir cerrahi prosedüre ihtiyaç duyulur.

Tedavi hakkında detaylı bilgi için telefon veya WhatsApp aracılığıyla uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Dental İmplant Avantajları Nelerdir?

Diş protezlerinin amacı, estetiğin yanında dişlerin eski işlevini geri kazanmaktır. Dental implant sabit diş protezlerinize sağlam destek olurken, tek diş, birkaç diş veya tam diş eksikliğinde kullanılabilmektedir.

  • Estetik bir görünüm sağlar ve yaşam kalitesinin arttırır,
  • Çiğneme işlevini geri kazandırır,
  • Bitişik dişleri sabit tutmaya yardımcı olur, diş etleri ve kemiklerin sağlığını korur,
  • Çene kemiğinin küçülmesine neden olan kemik kaybını önlemeye yardımcı olur.

Dental İmplant Tedavisi Oluşabilecek Komplikasyonlar Nelerdir?

Her ameliyat gibi, diş implantı ameliyatının da bazı sağlık riskleri taşıması normaldir, sorunlar nadirdir ve ortaya çıktığında; genellikle küçüktür ve kolayca tedavi edilir.

  • Tedavi esnasında kan damarları veya dişler gibi çevre yapılarda hasar,
  • İmplant yerleştirilen bölgede enfeksiyon,
  • Yetersiz üst çene kemiği durumlarında, diş implantlarının sinüs boşluğuna çıkması ile oluşan sinüs sorunları,
  • Ağız ve çene bölgenizde; uyuşma, ağrı veya karıncalanmaya neden olabilecek sinir hasarı

Tedavi sürecinde oluşabilecek komplikasyonlar arasında yer almaktadır.

Dental İmplant Çeşitleri

Dental İmplant tedavisi kişiye özel olarak planlanmaktadır. Hastanın durumu ve implant tipi baz alınarak implant tedavisine karar verilir. Dental implant çeşitleri:

  • Tek Diş İmplantı: Tek diş eksikliğinde uygulanan implant çeşididir. Çevre dişlere müdahale etmeden diş eksikliğinin giderilmesini sağlar.
  • Çoklu Diş İmplantları: Birkaç dişinizin eksik olduğu durumlarda uygulanır. Kronlar veya sabit protezler ile eksik dişleriniz tamamlanır.
  • Tam Ağız Diş İmplantları: Tüm dişlerinizin eksik olduğu durumlarda uygulanır. Tam diş protezlerini sabitlemek için kullanılır ve hasta konforunu arttırır.

Dental İmplant Destekleyen Tedaviler Nelerdir?

Dental İmplant tedavisinin başarılı olabilmesi için yerleştirileceği kemiğin niceliği ve kalitesi çok önemlidir. Çene kemiğinin yetersiz kaldığı durumlarda ek tedaviler uygulanmaktadır.

  • Sinüs Büyütme: Sinüse yakınlığı nedeniyle üst arka çene, yetersiz kemik miktarı ve kalitesi implantların başarıyla yerleştirilmesi için zor bir alandır. Sinüs büyütme, implantların yerleştirilebilmesi için sinüs tabanının yükseltilmesi işlemidir.
  • Diş Kemik Grefti: Çene kemiğinin yetersiz kaldığı durumlarda kemik miktarını arttırmak için yapılan işlemdir. Kemik greftleri kendi vücudunuzdan elde edilebildiği gibi sentetik olarak da hazırlanabilmektedir.

İmplant Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Dental implantlar çene kemiği uyumluluğu bakımından titanyumdan üretilen ve eksik dişlerinin yerini doldurmak için kullanılan vida şeklindeki diş köküdür.

İmplant ameliyatı eksik dişlerin tamamlanmasının yanı sıra çene ve diş yapısının da yeniden sağlıklı olmasını sağlar. Dental implant tedavisi ile diğer dişlere müdahale etmeden eksik dişlerin yeri doldurulabilir. Bu da implant tedavisinin öne çıkan avantajı arasında yer alır.

Ameliyat Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

İmplant tedavisinin başarısı ve hasta konforu için ön değerlendirme çok önemlidir. Hastanın kapsamlı diş kontrollerinin yapılması, diş ve çene röntgenlerinin çekilmesi, üç boyutlu görüntülerin elde edilmesi ameliyat öncesinde planlamanın doğru yapılmasında yardımcı olur. Gerektiği durumlarda hekiminiz test ya da tahlil isteyebilir. Hekim diş etlerinde herhangi bir sorun tespit etmesi durumunda ilk önce sorunların tedavisine başlar.

İmplantlar yerleştirilmeden önce çevredeki dişlerin kontrolü ve onlara zarar gelmeyecek şekilde planlama yapılır. Tedaviye gitmeden önce ağız ve diş bakımını yapmanız doktorunuzun işini kolaylaştıracaktır.

İmplant Tedavisinin Aşamaları

Dental İmplant hakkında merak edilen konulardan biri de “Dental İmplant Ameliyatı Nasıl Yapılır?” sorusudur. Öncelikle tedavi süreci birkaç seanstan oluşmaktadır. Gerekli kontroller ve planlamalar yapıldıktan sonra çene kemiği ölçülerinin alınıp uygun implantlar hazırlanır. İlk aşamada lokal anestezi ile implantlar çene kemiğine yerleştirilir ve implantların çene kemiği ile kaynaması için ortalama 1,5 – 2 ay kadar beklenir. Bu süreçte doktor kontrolleri yapılır. Doktor kontrollerinde herhangi bir sorun oluşmamışsa ikinci aşamaya geçilir. İkinci aşamada diş yapısının ölücüsü alınır. Uygun dişler hazırlandıktan sonra implant üzerine yerleştirilir. Tedavi yaklaşık 2 – 3 aylık bir sürede başarıyla tamamlanır.

All On 4 İmplantlar

All On 4 birden fazla eksik dişi değiştirmenin kanıtlanmış yeterli bir yoludur; bu sistem olağanüstü işlevsellik sunar. Çiğneme ve ısırma zorluklarına dayanabilir.

Eksik dişleri ya da ileri dişeti hastalığı olanlarda, genellikle bir miktar kemik kaybı olur. All On 4, implantları yerleştirmek için hastanın çenesindeki mevcut kemikten en iyi şekilde yararlandığından benzersiz bir sistemdir; pahalı ve ağrılı olabilen kemik grefti gibi ek prosedürlere duyulan gereksinimi ortadan kaldırmak ve kemiği en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır.

İmplantları yerleştirmek, en iyi alanları bulmak ve bir hastanın çene kemiğini analiz etmek için işlem bilgisayar teknolojisini kullanmayı gerektirir. Yerlerine yerleştirildikten sonra da yapay dişler takılabilir; operasyon rutindir genellikle yaklaşık 90 dakika sürer. Ancak her vakanın farklı olduğu ve zamanı geldiğinde diş hekiminizin ameliyatınızın durumunu sizinle tartışacağını unutmayınız.

Son adım, diş hekiminizin sorunsuz iyileşmenizi sağlamak açısından tedavi sonrası plan hazırlamasını içerir. Operasyondan sonra hastalar genellikle hemen içebilir fakat üç ay boyunca yumuşak yiyecekler yemeleri önerilir, her şeyin yolunda olduğundan emin olmak için de her 6-12 ayda bir kontrol ve temizliklere katılınmalıdır.

Bu prosedür, son on yılda %98 başarılı olmuştur, özellikle çene kemiklerinde azalma olan hastalarda, geleneksel protezlere alternatif olarak sıklıkla tavsiye edilmektedir.

SSS

Sıkça sorulan sorular

RivaDent olarak, genel diş sağlığı, estetik diş hekimliği, ortodonti, implant tedavileri, çocuk diş hekimliği ve periodontoloji gibi geniş bir yelpazede hizmet sunmaktayız. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye hizmetler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

RivaDent olarak, genel diş sağlığı, estetik diş hekimliği, ortodonti, implant tedavileri, çocuk diş hekimliği ve periodontoloji gibi geniş bir yelpazede hizmet sunmaktayız. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye hizmetler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Tedaviler

Diğer tedaviler

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi; Çene ve çene eklemi rahatsızlıkları, ağız içi yumuşak dokular ve dişlerin her türlü rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi ile ilgilenen Diş Hekimliği anabilim dalıdır.

Detaylı Bilgi

Protez Diş

Diş protezleri doğal diş yapısı bozulan kişilerin dişlerinin düzeltilmesi ya da farklı sebeplere bağlı olarak eksilen dişlerin tamamlanması için kullanılan yapay dişlerdir.

Detaylı Bilgi

Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı: Uzmanlık alanında diş dokularında gelişimsel ya da kazanılmış rahatsızlıklar sebebiyle ortaya çıkan yapı bozukluklarını teşhis eder,

Detaylı Bilgi

Diş Beyazlatma

Sağlıklı ve beyaz dişler, güzelliğin ve sağlığın simgesi olduğundan; diş beyazlatma çok sık tercih edilen bir yöntem halindedir ve toplumda en dikkat çeken noktalardan biridir ağız ve diş güzelliği

Detaylı Bilgi

Endodonti (Kanal Tedavisi)

Diğer adıyla kanal tedavisi olarak bilinen endodonti, dişin enfekte olması veya önemli oranda çürümesi sebebiyle,

Detaylı Bilgi

Zirkonyum Kaplama

Diş ve diş sağlığı kişilerin en çok dikkat ettikleri konuların başında gelmektedir. Konuşurken ve gülerken daha estetik olması açısından insanlar diş temizliğine ve tedavisine daha fazla özen göstermektedir

Detaylı Bilgi

Periodontoloji

Bu yazımızda “periodontoloji nedir?” sorusuna yanıt arayacağız. Periodontoloji, bilimsel ifadesiyle dişleri çevreleyen dokular yani dişeti ve diş köklerini saran kemiklerde oluşan hastalıklar ve bunların tedavisi ile ilgilenen ana bilim dalıdır

Detaylı Bilgi

Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı, diş durumunuzu sanatsal olarak daha estetik ve daha doğal görünüme getirir. Estetik Gülüş Tasarımı:

Detaylı Bilgi

Ortodonti

Ordodonti bilim dalı olarak, çene, diş ve yüz bozukluklarının teşhisi, tedavisi ve önlenmesiyle ilgilenir; küçük çocuklarda çene gelişimine katkıda bulunarak dişlerin doğru pozisyonlarda olmalarına yardım eder

Detaylı Bilgi