PEDODONTİ

Çocuk Diş Hekimliği

Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği), 0-12 yaş arası çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlıklı olarak korunması ve tedavisidir.

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk diş hekimliği nasıl bir prosedür izler?

Endodonti isteyen hastanın dişinin durumuna göre tedavi süresi, 1 veya 2 seanstır, bunun yanı sıra, dişin hasarı fazla olduğunda endodonti, 3 seansa da çıkarılabilir. Endodonti tedavisi, uzman diş hekimi veya endodontistin yapabildiği işlemlerdendir, endodonti alanında uzman kişiye endodontist denmektedir. Endodontist, daha çok diş siniriyle ilgilenen diş hekimidir.

Diş hekimine giden hastaya kanal tedavisi yapılması gerektiği söylenirse, bu kişi önce diş röntgeni çektirmelidir; bu röntgen sayesinde kanal köklerinin nasıl durduğuna ve çene kemiğinde herhangi bir enfeksiyon belirtisi olup olmadığı ortaya çıkacaktır.

Bundan sonra işleme geçildi ise, diş hekiminiz dişinizin etrafını uyuşturması için lokal anestezi yapacak diş sinirinin enfeksiyon nedeniyle ölmesi sebebiyle her zaman lokal anesteziye gerek olmasa da hastanın rahatlaması ve acı hissedebilmesi durumuna karşı lokal anestezi uygulanacaktır.

Dişinize endodonti tedavisi uygulanırken, bu bölgenin ıslanmaması için su geçirmeyen bir maddenin dişinizin etrafını kaplandığını fark edecek ve dişin pulpa katmanına ulaşabilmek için dişiniz oldukça ince bir şekilde delinecektir. Dişin içerisinde ve enfeksiyondan etkilenen her şey hekiminiz tarafından temizlenecek; temizleme işleminde bu hasarlı parçaların diş içerisinden çıkarılması sağlanacaktır.


Alınan önlemler nedir?

İnsanlar, endodonti tedavisi sırasında ağrı olacağını düşünebilir fakat kesinlikle böyle bir şey yoktur, en fazla yaratacağı ağrı; dolgu işleminde olan ağrı kadardır. Lokal anestezi uygulandığından ağrının hissedilmesi en aza indirilecektir ve hastaların endodonti anında hassasiyet hissetmesi doğaldır; bu durum, pulpanın zarar görmesi yüzünden meydana gelmektedir.

Yaş sınırlandırması var mı?

Diş kurtarmanın ve dişte oluşan ağrıyı yok etmenin en çok kullanılan yoludur endodonti, işlemin yapıldığı bir hastanın, tedavi sonrası ağrı hissetmesi, az rastlanan durumlardandır. Hasta eğer endodonti öncesinde dişinde ciddi bir şekilde ağrı hissediyor ise, tedavi sonrasında 1 ya da 2 günlüğüne hassasiyet yaşayabilir. Ağrı hissettiğiniz durum olduysa, doktorunuzdan yardım almalısınız.

Operasyon sonrası nelere dikkat edilmeli?

Her tedavi işleminden sonra olduğu gibi endodonti sonrasında da dikkat etmeniz gerekir, bunların neler olduğunu aşağıda yer alan listeden öğrenebilirsiniz: Çok kez endodonti tedavisi bir seansta bitmez böyle bir durum yaşadıysanız diğer seansa kadar bu dişi kullanmamaya çalışın ve ağrı yaşanmaması açısından da aşırı soğuk – sıcak tüketimini azaltın.

SSS

Sıkça sorulan sorular

RivaDent olarak, genel diş sağlığı, estetik diş hekimliği, ortodonti, implant tedavileri, çocuk diş hekimliği ve periodontoloji gibi geniş bir yelpazede hizmet sunmaktayız. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye hizmetler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

RivaDent olarak, genel diş sağlığı, estetik diş hekimliği, ortodonti, implant tedavileri, çocuk diş hekimliği ve periodontoloji gibi geniş bir yelpazede hizmet sunmaktayız. Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye hizmetler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Tedaviler

Diğer tedaviler

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi; Çene ve çene eklemi rahatsızlıkları, ağız içi yumuşak dokular ve dişlerin her türlü rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi ile ilgilenen Diş Hekimliği anabilim dalıdır.

Detaylı Bilgi

Protez Diş

Diş protezleri doğal diş yapısı bozulan kişilerin dişlerinin düzeltilmesi ya da farklı sebeplere bağlı olarak eksilen dişlerin tamamlanması için kullanılan yapay dişlerdir.

Detaylı Bilgi

Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı: Uzmanlık alanında diş dokularında gelişimsel ya da kazanılmış rahatsızlıklar sebebiyle ortaya çıkan yapı bozukluklarını teşhis eder,

Detaylı Bilgi

Diş Beyazlatma

Sağlıklı ve beyaz dişler, güzelliğin ve sağlığın simgesi olduğundan; diş beyazlatma çok sık tercih edilen bir yöntem halindedir ve toplumda en dikkat çeken noktalardan biridir ağız ve diş güzelliği

Detaylı Bilgi

Endodonti (Kanal Tedavisi)

Diğer adıyla kanal tedavisi olarak bilinen endodonti, dişin enfekte olması veya önemli oranda çürümesi sebebiyle,

Detaylı Bilgi

Zirkonyum Kaplama

Diş ve diş sağlığı kişilerin en çok dikkat ettikleri konuların başında gelmektedir. Konuşurken ve gülerken daha estetik olması açısından insanlar diş temizliğine ve tedavisine daha fazla özen göstermektedir

Detaylı Bilgi

Periodontoloji

Bu yazımızda “periodontoloji nedir?” sorusuna yanıt arayacağız. Periodontoloji, bilimsel ifadesiyle dişleri çevreleyen dokular yani dişeti ve diş köklerini saran kemiklerde oluşan hastalıklar ve bunların tedavisi ile ilgilenen ana bilim dalıdır

Detaylı Bilgi

Dental İmplant

Dental implant titanyumdan yapılan ve diş köklerini taklit eden vidalardır. Cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilen implant, kron ya da takma dişler gibi yapay dişlere destek sağlar.

Detaylı Bilgi

Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı, diş durumunuzu sanatsal olarak daha estetik ve daha doğal görünüme getirir. Estetik Gülüş Tasarımı:

Detaylı Bilgi

Ortodonti

Ordodonti bilim dalı olarak, çene, diş ve yüz bozukluklarının teşhisi, tedavisi ve önlenmesiyle ilgilenir; küçük çocuklarda çene gelişimine katkıda bulunarak dişlerin doğru pozisyonlarda olmalarına yardım eder

Detaylı Bilgi